Kookjunkies

recipes, stories en travel tips FOR FOOD'S SAKE!

Hoe schil je sinaasappels?

In het vorige item vertelde ik dat het handig is om een zakmes bij je te hebben om bijvoorbeeld sinaasappels te schillen. Rorion Gracie (health freak en verspreider “Gracie Diet”, BJJ legende enuitvinder van de UFC) laat je hieronder zien hoe je dat doet en.. hoe snel je dit kunt doen..

essential: zakmes (opinel)

Een essentieel item voor de man is mijn ogen een zakmes. En nee, een mes is geen wapen. Een mes is gereedschap. Net als een bijl, een kurketrekken of een schroevedraaier. Het is een erg handig object die je overal kunt gebruiken; van het schillen van sinaasappels tot het ontschubben van zelfgevangen vis. Een van […]

Recept: Jamaican Jerk Chicken

Barbecue topper! Maar kan in de winter ook in de oven via grill. Jerk Chicken werd vermoedelijk in Jamaica geintroduceerd toen de ‘Maroons’ Afrikaanse vlees-kooktechnieken naar Jamaica brachten, die werden gecombineerd met inheemse Jamaicaanse ingrediënten en kruiden. Het lange roken van het vlees diende twee praktische doeleinden; de insecten bij het vlees weg te houden […]

Recept: Homemade Houmous

Eenvoudig, en multi-inzetbaar. 400gr (blik) kikkererwten 1 EL Tahini Pasta 1 Teen Knoflook 3 EL 0% Griekse yoghurt Citroensap naar smaak Spoel de kikkererwten af onder kraan, maar bewaar het vocht uit het blik. Voeg alle ingredienten behalve citroensap samen en pureer met een staafmixer. Voeg vocht uit blik toe tot de houmous ‘nat’ genoeg […]

recept: Tjauw-Min 炒麵 (vegetarisch)

Tjauw-Min (ik schrijf het maar zo) zijn Chinese geroerbakte (of is het roergebakken?) noodles met fijngesneden groenten en vlees. Bij dit recept is het noodzakelijk dat je over een hoge gasvlam beschikt en over een wokpan of hapjespan met een enigszins ronde bodem. Het volgende recept is ongeveer voor 2 a 3 personen. Ingredienten: 250 […]