recept: homemade falafel

by Hans

Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestamptekikkererwten en/of tuinbonen. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten.

Nice.

IMG_3615
400gr (blik) kikkererwten, schoongespoeld, waarna afgedroogd met keukenpapier
1 teen knoflook
1 niet al te grote rode ui
Handvol peterselie. Ik gebruik vers gevroren.
1TL komijn
1TL gemalen, gedroogde koriander
½TL chilipoeder
2EL bloem
Beetje zout

Gooi alles samen en pureer met een staafmixer. Maak er kleine schijfjes van (geen balletjes, tenzij je ze frituurt). Bak in een hete pan in 2 EL zonnebloemolie tot beide kanten krokant zijn.

Serveer zoals op de foto, met pitabrood, gesneden tomaatjes, een groene salade en rauwe rode ui. Ketchup erbij is soms ook wel okay, samen met knoflooksaus en wellicht zelfgemaakte houmous.