recept: pompoensoep met kokosmelk en gember

by chjanoy

Het is herfst en de pompoenen vliegen je om de oren. Hier een lekker recept met deze oranje bink.

Ingredienten:
1 kleine pompoen
1 teen knoflook
1 klein uitje
1 tl paprikapoeder
een stuk verse gemberwortel, ca 2×3 cm
100 ml kokosmelk
2 mokken water
1 bouillonblokje (kip of groente)
snuf zout en peper

Benodigdheden:
Steelpan, mes, spatel, soeplepel, staafmixer

Hak de knoflook fijn. Pel de ui en schil de gember en hak beiden fijn. Zet een steelpannetje op een middelmatig vuur. Voeg een scheutje olijfolie in de pan. Doe de knoflook, gember en ui in de pan samen met de paprikapoeder. Doe het vuur zacht en snijd de pompoen door het midden. Lepel alle pitten uit de pompoen. Schil de pompoen (kun je vergemakkelijken door de pompoen eerst in kleinere parten te snijden). Snijd de pompoen vervolgens in blokjes en voeg toe aan de pan. Vuur iets hoger zetten en even roerbakken. Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng dit aan de kook en laat ca. 15 min staan. Maal het geheel fijn met de staafmixer (pas op met spetteren). Voeg daarna de kokosmelk toe. Roer het door en laat het nog even 5 minuten staan. Smullen maar.

Ik heb het onlangs gegeten met daarnaast sesamsoepstengels en gerookte zalm. Overigens kun je de pompoen ook vervangen door wortel, ook lekker!