Recept: Teriyaki (chicken)

by Hans

Beetje van dit, beetje van dat, en je hebt de lekkerste marinade voor je kippetje.

IMG_3717

Ingredienten:
Marinade:
2EL Honing
4EL Japanse Soja 
4EL Mirin
2EL Sake
2EL Geraspte, verse Gember
1 teentje knoflook
Vlees:
4x Dijbeen van kip, voorzien van de huid
Serveren met:
Ei-noodles, evt kleine passende salade.

Handelswijze:

Ontdoe de dij van de kip van de botten, en leg de dij in de marinade, zo’n 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur. Na het marineren (bewaar de marinade), leg je de dij met de huid-zijde op wat keukenpapier, zodat deze gedeeltelijk droog wordt. Zet een pan op middelhoog vuur, doe er wat neutrale olie in, en leg de kip op huidzijde erin. Laat bakken tot de huid knapperig wordt (ca 3 min) en draai om. Nog eens drie minuten en voeg dan de resterende marinade toe en zet het vuur hoog. De marinade zal beginnen te bubbelen etc en je gerecht is klaar. Serveer met de noodles.